Rodbehandling

Behov for rodbehandling opstår oftest i forbindelse med, at et hul i en tand (caries) når helt ind til nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven.

Smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder kan i nogle tilfælde kun fjernes ved, at man rodbehandler tanden. En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis der hvis tanden har været udsat for et slag (traume).

Rodbehandlinger  er nødvendige hvis der opstår betændelse i tandnerven eller på rodspidserne. Betændelsen giver ofte, men ikke altid, tandpine.

Ved rodbehandling fjerner vi betændelsen og forsegler rødderne for at undgå betændelse igen. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse, og er normalt smertefri, men tidskrævende.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan man ofte opleve forbigående aftagende smerter. Hvis smerten ikke forsvinder i løbet af et par dage – så kontakt os.

Rodbehandlingen svækker desværre tanden, og derfor er det ofte nødvendigt  at forstærke tanden med krone efter nogen tid, for at beskytte tanden fra at knække på langt sigt.

Tandlægeforeningen

Få gode råd om rodbehandling hvis der er opstået betændelse i tandnerven