Rodbehandling

Når det er nødvendigt at foretage en rodbehandling, er det som regel i forbindelse med, at der er et hul i tanden – det man kalder caries – der går helt ind til nerven, så der trænger bakterier ind og skaber betændelse.

Har du smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder kan det i nogle tilfælde kun fjernes ved en rodbehandling. Det samme gælder hvis tanden har været udsat for et slag eller anden voldsom behandling.

Rodbehandlinger er nødvendige hvis der opstår betændelse i tandnerven eller på rodspidserne. Betændelsen giver ofte, men ikke altid, tandpine.

Ved rodbehandling fjerner vi betændelsen og forsegler rødderne for at undgå betændelse igen. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse, og er normalt smertefri, men tidskrævende.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan man ofte opleve forbigående aftagende smerter. Hvis smerten ikke forsvinder i løbet af et par dage – så kontakt os.

Rodbehandlingen svækker desværre tanden, og derfor er det ofte nødvendigt  at forstærke tanden med en tandkrone efter nogen tid, for at beskytte tanden fra at knække på langt sigt.

Tandlægeforeningen

Få gode råd om rodbehandling hvis der er opstået betændelse i tandnerven