Invisalign

Hvad er Invisalign, og hvordan fungerer det?

Invisalign er en næsten usynlig metode til at rette dine tænder og uden en normal bøjle. Ved hjælp af gennemsigtige skinner, flyttes dine tænder gradvist frem til den ønskede position.

Behandlingen starter på vores klinik, hvor vi scanner dine tænder. Herefter laves der ved hjælp af avanceret 3D billedbehandlingsteknologi en Invisalign behandlingsplan. Ved hjælp af Invisalignsystemet, kan du virtuelt se, hvordan det planlægges at flytte på dine tænder.

Når vi i fællesskab har godkendt behandlingsplanen, specialdesignes der en række gennemsigtige skinner, som passer til dine tænder, så de gradvist rykkes til den ønskede position. Hver enkelt skinne bruges 1-2 uger og skiftes herefter til ny.

Varigheden af en Invisalign behandling kan variere.

Fordelene ved Invisalign og en usynlig bøjle

Invisalign-skinner er gennemsigtige og næsten usynlige. Du kan stadig spise og drikke, hvad du har lyst til under behandlingen, fordi Invisalign-skinnerne kan tages af og på.

Du kan nemt opretholde god mundhygiejne, da skinnerne blot tages af ved tandbørstning og brug af tandtråd. I modsætning til traditionelle faste bøjler, er der ingen metalbøjler eller -tråde med Invisalign.

FAQ – Invisalign

En behandling med Invisalign er en god løsning for både og voksne og unge, der ønsker en behandling, som næsten ikke kan ses. Næsten alle tandretningsudfordringer og bidproblemer kan løses – uden det har stor indvirkning på dit normale liv.

Behandlingens længde afhænger af mange faktorer, blandt andet af hvor kompleks din behandling er og hvor ofte du går med skinnerne. Som din tandlæge kan vi give dig en eksakt periode, men det normale er 12 til 18 måneder. Resultaterne kan dog ofte ses meget før.

For det bedste resultat bør du have Invisalign skinnerne på 20 til 22 timer om dagen og kun tage dem ud, når du spiser, drikker og børster tænder.

For det meste er omkostningen til en Invisalign behandling den samme som en almindelig bøjle. Prisen afhænger af hvor kompleks en tandretning vi skal lave og hvor mange skinner du har brug for i løbet af behandlingen.